Lagerhägg

 

Det faktum att många väljer en laurelhäck beror på de många bra egenskaperna hos prunus laurocerasus. Detta beror på att bay laurel erbjuder en vacker häck som garanterar integritet utan för mycket underhåll. Eftersom lagret växer snabbt och har en naturligt bred vana är det möjligt att snabbt ha en tät häck.

Att välja en Lagerhägg – vad ska jag vara uppmärksam på?

Cherry laurel är en vintergröna häckväxt. Fördelen med detta är att du fortfarande kan dra nytta av den integritet och integritet som din Lagerhägg har att erbjuda när som helst på året. Dessutom är din trädgård inramad av grönska året runt, vilket ger ett livligt utseende – särskilt på vintern när andra buskar och träd är kala. Många vintergröna häckplanter blommar inte framträdande och producerar inte bär.

Lövbladet är ett undantag från detta. Hur mycket blommorna sticker ut skiljer sig åt per sort, men din laurelhäck blommar ändå. Bay Laurel producerar också bär – stora mörka bär som ger det namnet “cherry laurel”. Dessa bär är giftiga för människor, precis som resten av växten. Fåglar kan dock äta laurbärsbär väl och kommer gärna besöka din trädgård på hösten.

När du väljer en laurelhäck har du ett brett utbud av sorter för att skräddarsy ditt val ännu bättre till din trädgård. Det finns en lämplig laurhäck för varje trädgård. Det faktum att lagret växer snabbt och är bredt format kommer att vara en fördel för de flesta trädgårdar. Detta kanske inte fungerar lika bra för mindre trädgårdar eftersom lagret kommer att dominera. Lyckligtvis finns det också sorter som förblir mindre och växer mer kompakt, nämligen laurel “Otto Luyken” och laurel “Zabeliana”.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *